ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر ارائه خدمات تخصصی به مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه در بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد (۲۴ دی ۱۴۰۳) تأمین حدود ۳ هزار میلیون دلار برای واردات دارو امیرعلی اکبری: توله‌شیر را به یگان حفاظت محیط زیست تحویل می‌دهم تصادف مرگ بار در مشهد ماجرای رازآلود پرونده پدر گم شده را فاش کرد | باران پس از ۳۰ سال پدرش را پیدا کرد هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳) | بارش باران در سطح استان از پنجشنبه پدر خوب و نمونه بودن با دانستن رازورمزهای نقش پدری | پدرانه‌های یک مرد خرده روایت‌هایی از فرازونشیب زندگی پدران مشهدی | پناهی به نام پدر آیا مدارس به دلیل برگزاری مراسم اعتکاف تعطیل خواهند شد؟ + پاسخ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: مشارکت همگانی، در کاهش ضایعات مواد غذایی بسیار مؤثر است معاون وزیر آموزش و پرورش: شایعه تعطیلی مدارس به دلیل آنفلوآنزا صحت ندارد فرماندار مشهد: تأمین اعتبار پروژه‌های حوزه آب شهرستان نیازمند پیگیری ویژه است «علی»، پرطرفدارترین نام برای پسران در خراسان رضوی رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مشهد خبر داد: هدررفت بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران اعلام آمادگی دانشگاه‌های ایرانی برای ایجاد شعبه در عراق اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست وزیر آموزش و پرورش: توسعه عدالت با ظرفیت مردمی در شورا‌های آموزش و پرورش محقق می‌شود اعتراف هولناک مهاجمان چشم آبی در ماجرای قتل در بزگراه آسیایی مشهد | کالبدشکافی جنایت با تیغ قانون! + عکس ورود خطرناک دارو‌های قاچاق سقط جنین به بازار آزاد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از پنجشنبه (۲۷ دی ۱۴۰۳) افزایش بیماری‌های تنفسی با چاشنی آلودگی هوا مقابله با ویروس جدید تنفسی در خراسان رضوی کلید طلایی باروری؛ سبک زندگی سالم از نگاه طب سنتی سیر نزولی آنفلوانزا در کشور (۲۴ دی ۱۴۰۳) | رصد «HMPV» در ۱۵ نقطه کشور آلودگی آب شرب شهر سنگان خواف در خراسان رضوی رد شد افزایش ساعت فعالیت دفاتر ثبت ازدواج به مناسبت میلاد امیرالمومنین(ع) مدارس آذربایجان شرقی فردا (دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شد نجات زندگی دوقلوهای عجول جوینی با اورژانس هوایی + ویدئو متاپنوموویروس جدید و ناشناخته نیست| مرگ و میر این ویروس بسیار پایین است پرستاران کوچک پدر
سرخط خبرها

اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست

  • کد خبر: ۳۱۰۴۵۶
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست
مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اساس آمار‌های سال ۲۰۲۲، حدود یک سوم از مواد غذایی تولیدی در جهان به ضایعات تبدیل می‌شود، گفت: این میزان معادل ۱.۱ میلیارد تن است که ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری را دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر میترا رضایی امروز (۲۴ دی ماه ۱۴۰۳) در همایش مدیریت اتلاف غذایی در دانشکده علوم پزشکی مشهد که به منظور بررسی چالش‌های اتلاف غذایی و راهکار‌های کاهش آن برگزار شد، با اشاره به آمار‌های نگران‌کننده‌ای از اتلاف مواد غذایی در جهان، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های سال ۲۰۲۲، حدود ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان به ضایعات تبدیل شده‌است که این رقم معادل یک سوم از کل مواد غذایی تولیدی است. این اتلاف نه تنها باعث ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری می‌شود، بلکه تأثیرات مخربی بر محیط زیست دارد.

وی افزود: در کشور‌های کمتر توسعه‌یافته، این رقم حتی به ۴۴ درصد می‌رسد که نشان‌دهنده وضعیت نگران‌کننده‌ای است. علاوه بر این، اتلاف مواد غذایی باعث افزایش گاز‌های گلخانه‌ای، از جمله متان، می‌شود که ۲۳ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن به محیط زیست آسیب می‌رساند. حدود ۸ تا ۱۰ درصد از آلودگی‌های ناشی از گاز‌های گلخانه‌ای در جهان مربوط به اتلاف مواد غذایی است.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تأثیرات منفی اتلاف غذایی بر اکوسیستم و زمین‌های کشاورزی، خاطرنشان کرد: برای تولید مواد غذایی، زمین‌های طبیعی به زمین‌های کشاورزی تبدیل می‌شوند که این امر باعث آسیب به ۳۰ درصد از زمین‌های کشاورزی می‌شود. همچنین، ۴۵ درصد از ضایعات غذایی مربوط به میوه‌جات و سبزیجات است که بیشترین سهم را در اتلاف غذایی دارند.

رضایی در ادامه به راهکار‌های کاهش اتلاف غذایی اشاره کرد و گفت: ایده‌آل این است که مواد غذایی وارد چرخه اتلاف نشوند، اما اگر این اتفاق افتاد، باید از این مواد به‌صورت مجدد در چرخه غذایی انسان یا به عنوان خوراک دام استفاده شود. در بدترین حالت نیز می‌توان از این مواد برای تولید کمپوست یا انرژی استفاده کرد.

وی همچنین بر نقش ارگان‌های دولتی و مشارکت عمومی در کاهش اتلاف غذایی تأکید کرد و گفت: برای رسیدن به شرایط پایدار، همکاری بین ارگان‌های دولتی مانند گمرک، معاونت غذا و دارو، جهاد کشاورزی و محیط زیست ضروری است. همچنین، تغییر رفتار‌های اجتماعی و کاهش خرید‌های اضافی توسط خانوار‌ها می‌تواند به کاهش اتلاف غذایی کمک کند.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان ابراز امیدواری کرد: با همکاری همه‌جانبه، در سال‌های آینده شاهد کاهش چشمگیر اتلاف غذایی و حذف روش‌های نامناسبی مانند دفن یا سوزاندن زباله‌های غذایی باشیم.

 گفتنی است؛ این همایش که با حضور اساتید و متخصصان حوزه تغذیه و محیط زیست برگزار شد، به بررسی سه محور اصلی شامل اتلاف غذایی در صنعت، بیمارستان‌ها و جامعه پرداخت. در این رویداد، راهکار‌های علمی و عملی برای کاهش اتلاف غذایی و تأثیرات آن بر اقتصاد و محیط زیست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->